Om Smilefoto

Jag heter Emma och driver Smilefoto tillsammans med min sambo Staffan.”Smile” är en blandning av våra initialer och kommer sig från en lång resa vi gjorde vår första sommar tillsammans. Vi specialiserar oss på porträtt av människor – stora som små – som uttrycker känslor och relationer. Bilderna leker vi fram tillsammans med er, för att visa er på bild såsom ni egentligen är. Så förvänta er inte att få order om att titta in i kameran och le när ni kommer till oss!

Emma är jag som är mest aktiv som fotograf, och som uppdaterar bloggen och hemsidan. Kameran har alltid varit min följeslagare, men först 2013 tog jag steget att börja fotografera mer än bara som hobby. Jag är utbildad jurist och ekonom, men mår som bäst när jag även får ägna mig åt foto och kreativitet. Därför driver jag Smilefoto vid sidan av mitt dagtidsjobb som internrevisor.

Mitt mål med en fotosession är, förutom att du som kund ska få bilder som är minnen för livet, att du och din familj ska uppleva stunden som något positivt. Ni ska få tid med varandra eller för er själva. Det jag vill uppnå är som när barnen i familjen jag fotat skulle åka hem igen, och frågade om de inte skulle bli fotade också. De hade bara haft kul och lekt, och hade inte alls tänkt på kameran!

Inom foto är jag bland en de tio första certifierade Beloved-fotograferna i Sverige, och går därutöver så många kurser som möjligt inom redigering och Fine Art, som är mina stora intressen utöver den rena fotograferingen.

 

Staffan är civilingenjören och fd amerikanska fotbollsspelaren som fotar som hobby, och är med som fotograf på våra uppdrag om det behövs. Han hjälper också till med ljus och allt annat runtomkring. Också han har ett stort intresse för foto sedan innan vi träffades, och vårt första gemensamma inköp var faktiskt en systemkamera vi båda hade tittat på innan vi blev ett par.

Staffan är mest intresserad av street photography och landskapsbilder, men har också ett bra öga för fina vinklar och detaljer när vi fotar som team på till exempel dop, bröllop eller andra högtidstllfällen.

I oktober 2015 kom vårt lilla hjärta till världen. Hon fastnar alltsom oftast på våra bilder och har redan blivit van vid att följa med på fotograferingar. För det mesta hänger hon en bit ifrån med den av oss som inte fotar.

EllenKraft-25

Foto: Ellen Kraft

Menu